Top
 

Marokkaanse kip-pompoen-schotel (6 personen)

 / Recepten  / Marokkaanse kip-pompoen-schotel (6 personen)
10 okt

Marokkaanse kip-pompoen-schotel (6 personen)

Af en toe probeer je een recept en denk je ……. wauw dit is echt super. Deze Marokkaanse kip-pompoen-schotel is z’n wauw recept. Mijn vrouw heeft het voor het eerst klaargemaakt en ik wist niet hoe snel ik het ook een keer klaar moest maken.

Het recept is verrassend simpel te maken, ga dus lekker aan de slag en overtuig je zelf!

Nodig voor Marokkaanse kip-pompoen-schotel:

  • 4 kipfilets
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gr gember, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el komijn
  • 1 el koriander
  • 1 el kaneel
  • 1 grote flespompoen of Japanse pompoen in grote stukken gesneden
  • 600 ml. kippenbouillon
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels rode wijn azijn

Voor de yoghurt dressing:

  • 1 kleine rode ui, fijn gehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram verkuimelde feta
  • munt blaadjes
  • 0,5 L turkse yoghurt

Serveren met:

  • rijst of couscous

Bereiding van Marokkaanse kip-pompoen-schotel:

Heb je een tajine dan kun je deze te voorschijn halen. In een Dutch Oven gaat het ook fantastisch.

  • Kruid de kip met peper en zout en bak deze bruin in de olijfolie.
  • Hak 1 ui in fijne stukjes en hak deze verder met de knoflook, de gember en de kruiden zo fijn mogelijk, gebruik eventueel een vijzel.
  • Snij de andere ui in fijne halve ringen en fruit deze met de kip tot ze lekker glazig zijn.
  • Voeg de tomaten en het kruidenmengsel toe en bak alles nog een paar minuutjes door.
  • Snij de pompoen in fijne blokjes (lespompoen schillen, Japanse pompoen niet), voeg de bouillon suiker en azijn toe en laat het geheel heerlijks sudderen, liefst een uurtje maar minstens 30 a 45 minuten.
  • Haal de kipfilets uit de pan en snijd deze pal voor het serveren in kleine stukken.
  • Maak de yoghurt saus door de rode ui te snipperen, en te mengen met het citroensap en de citroenrasp.
  • Snijdt de feta in blokjes en strooi deze met de yoghurt over het gerecht heen of verkruimel de feta en roer hem door de yoghurt.
  • Maak alle gebruikte spullen schoon zodra je de “yoghurt” klaar hebt en ruim deze op waar je ze gevonden hebt.

Bron: Good food magazine oktober 2012

No Comments

Leave a Reply