Top
 

Mango courgette schotel (12 personen)

 / Recepten  / Mango courgette schotel (12 personen)
30 jun

Mango courgette schotel (12 personen)

Dat simpel lekker kan zijn bewijst deze mango courgette schotel. Het is heerlijk fris en zomers en mango en courgette vormen een uitstekende combinatie. Serveer er wat rijst bij en je hebt een complete warme maaltijd!

Nodig voor mango courgette schotel:

  • 5 courgettes
  • 4 eetrijpe (!) mango’s
  • 6 grote puntpaprika’s
  • bos lente-ui
  • knoflook
  • bos verse (water)munt
  • peper/zout

Bereiding van mango courgette schotel:

  • Snij de courgette in grove stukken, 4 parten over de lengte, dan in blokken.
  • Snipper de lente-ui, houdt het wit en groen gescheiden.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Fruit het witte deel van lente-ui met de knoflook in royaal olijfolie
  • Bak de courgette op hoog vuur lekker bruin, zet daarna even apart.
  • Snij de puntpaprika eveneens over lengte in 4-en en vervolgens in grove stukken, bak ze vervolgens op hoog vuur en blus ze af met balsamico azijn
  • Snijdt de mango in stukken.
  • Doe alle ingrediënten (behalve het groene deel van de bosui) in de pan, steek er een bos munt in  en laat het lekker doorgaren in een afgesloten pan.
  • Zout en peper naar smaak erover

Serveren met witte rijst, garneren met geroosterde amandelsnippers (optie) en het groene deel van de lente-ui.

Dit recept heb ik gekregen van Brammert Wagenmeester, de man achter www.passievoorpuur.nl.

No Comments

Leave a Reply