fbpx
Top
 
 / Recepten  / Kip aan een Touwtje
15 mei

Kip aan een Touwtje

Primitief buiten koken op een kampvuur kan heel simpel en eenvoudig. Rooster een kip; bind hem aan een touwtje en hang hem boven een vuurtje! Fantastisch leuk om te doen en simpel om te maken. Geweldig en verbazingwekkend en stoer om te zien, maar… het allerbelangrijkste als het om eten gaat; echt lekker en zeer smakelijk.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :5 personen

Kip aan een Touwtje

  
5 van 4 stemmen
Lekker en simpel.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur 30 min
Totaal 1 uur 50 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • olijfolie
  • kipkruiden

Materiaal

touw
haken

Instructies

  • Regels om van Kip aan een Touwtje een succes te maken
  • Je vuurtje moet groot genoeg zijn, en blijven. De kip moet aan alle kanten roosteren en dus hitte krijgen. Een te klein vuurtje geeft onvoldoende warmte aan de zijkant, een te groot vuur brand het touwtje door.
  • De 4 seconden regel; daar waar je je hand 3 à 4 seconden kunt houden, is het circa 180 graden. De ideale temperatuur om te roosteren. Zorg dat de kip zo hangt het 180 graden is. Varieer de hoogte eventueel als het vuur wat lager is door de kip aan het touwtje laten zakken. Komt het vuur weer wat op, hijs dan de kip weer wat hoger.
  • Draai de kip af en toe. De bovenkant wordt namelijk niet heet, dus wissel boven en onderkant regelmatig af.

Voorbereiding

  • Wrijf de kip van binnen en van buiten in met olijfolie.
  • Bestrooi de kip met kruiden, ook de binnenzijde van de kip.
  • Bind de kip in het touwtje, zodat je halverwege het bakproces boven en onder kan wisselen.
  • Rooster zo’n 2 tot 2,5 uur boven een vuurtje en wissel boven en onderzijde met regelmaat. Gebruik je een groot conservenblik dat je als reflector over de kip heen hangt dan heb je waarschijnlijk een uur minder tijd nodig.
  • Vergeet niet te genieten en op te ruimen!

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1638kcal | Proteïne: 142g | Vet: 115g | Natrium: 533mg | Kalium: 1440mg | Vitamine C: 12mg | IJzer: 7mg
No Comments

Leave a Reply