
12 sep
Jalapeño recheada / Gevulde jalapeño
‘s Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013, een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede scouts de eerste prijs behaald heb.
Jalapeño zijn super heet. Toch is dit recept verrassend lekker, pikant maar zeker niet te heet. De reden, door de Jalapeño een tijd in de oven te bakken neemt de scherpte beduidend af.
Een gouden tip, wrijf niet in je ogen of zelfs maar over de huid van je gezicht nadat je met de Jalapeño gewerkt hebt, het doet echt zeer. Offer desnoods een paar handschoenen uit de EHBO set op, trek ze aan als je met de Jalapeño bezig bent en daarna weer uit
Ingrediënten
- 8 grote rode jalapeño pepers
- Roomkaas
- Ontbijtspek
- Koriander (alleen vega variant)
- Parmasaanse kaas geraspt (alleen vega variant)
- Broodkruim (alleen vega variant)
- knoflook (alleen vega variant)
Bereiding
- Halveer de jalapeno’s
- Niet vegetarisch, vul de jalapeno’s met roomkaas en wikkel er een plakje spek omheen
- Vegetarisch, meng wat blaadjes koriander en gehakte knoflook door de roomkaas, vul de jalapeno’s met dit mengsel, meng de geraspte Parmasaanse kaas met het broodkruim en druk de gevulde jalapeno’s hierin zodat er een kruimelkorstje op komt te zitten.
- Bak af in de Dutch Oven (op een roostertje)
Bron
http://www.keukenliefde.nl/gevulde-jalapenos-hete-donders-met-roomkaas / Jamie-magazine augustus 2014
No Comments