Top
 

IJs, 30 personen

 / Recepten  / IJs, 30 personen
7 jun

IJs, 30 personen

ijsDe uitdaging:

  • Maak bij een temperatuur ver boven nul ijs volgens onderstaand recept, gebruik geen vriezer, koelkast, stroom, ijsmachine of iets van dien aard.

Hints:

  • Kijk niet naar de onmogelijkheden, als je naar onmogelijkheden kijkt ze steeds groter, de kleine mogelijkheden die er zijn zul je over het hoofd zien. Begin met de stappen die je wel kunt zetten.
  • Hitte en kou zijn tegenovergesteld, denk in tegenovergestelden.

Nodig:

  • 4 vanillestokjes
  • 1 L slagroom ongeklopt (of 5 1/2 L bakken geklopte slagroom)
  • 1 L volle melk
  • 16 eierdooiers (250 cc) als je eigeel uit een pak gebuikt
  • 600 gram witte basterdsuiker

Bereiding:

  • Klop in een grote kom de eierdooiers met de basterdsuiker en de leeg geschraapte vanillestokjes tot een dikke, gele crème.
  • Wacht met de volgende stappen tot we het ijs gaan maken. (Meestal na de maaltijd)
  • Schenk geleidelijk, al kloppend, de melk bij het eidooiermengsel. Schep (pal voor je het ijs gaat  bereiden) slagroom door het eidooiermengsel en roer tot er een homogeen mengsel ontstaat.
  • Maak ijs van het ijsbeslag door het al roerend langzaam af te koelen tot benende het vriespunt.
  • Je mag alle op de kookplaats beschikbare middelen gebruiken.
  • Kom je er niet uit en zie je geen mogelijkheden, kijk dan of er anderen binnen de groep mogelijkheden zien.
  • Ziet er niemand binnen de groep mogelijkheden vraag dan om meer hints.

Dieet ijs:

  • Koemelk vrij,
    Vervang de slagroom en melk door geitenyoghurt
  • Vegan
    IMG_4788 1/2 L blik kokosmelk, 1 beker suiker, een snuf zout, maizena. Breng de kokosmelk , snuf zout en suiker aan de kook, bind met maizena (4 el maizena opgelost in 4 el koud water), laat afkoelen en bereid hier het ijs van.
No Comments

Leave a Reply