Top
 
 / Recepten  / Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven
7 okt

Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven

Deze Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven is verrassend lekker en super simpel te maken. Dat kan natuurlijk thuis in de oven maar …. ik maak hem het liefst in de DUtch Oven. Tijdens mijn workshops ‘Brood en banket’ is deze honing-kruidkoek één van de favorieten.

Het allerbelangrijkste tijdens het bakken is ‘Liever laag en traag dan hard en zwart’. Met andere woorden, maak geen haast, het is slow-cooking. Zorg dus dat je de boel niet zwart laat worden en voor je het weet zit jij lekker te genieten van je eigen Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Honing-kruidkoek uit de Dutch Oven

  
5 van 4 stemmen
Deze kruidkoek is verrassend lekker en super simpel te maken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 1 uur 10 min
Totaal 1 uur 15 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de rand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Banket, Bijgerecht, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 100 milliliter water
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepels honing
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1 tl bakpoeder)

Materiaal

Instructies

  • Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
  • Roer er nu geleidelijk het zelfrijzend bakmeel doorheen tot er bellen in het beslag zitten.
  • Doe dan alles in een met bakpapier beklede Dutch Oven en bak de kruidkoek op 180 graden in ongeveer 60 à 70 minuten gaar.
  • Nu de kruidkoek opstaat, is het een goed moment om de gebruikte materialen schoon te maken en op te ruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 36g | Proteïne: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 11mg | Kalium: 31mg | Vezels: 1g | Suiker: 21g | Vitamine A: 40IU | Calcium: 7mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply