fbpx
Top
 
 / Recepten  / Hongaarse Twister
18 jan

Hongaarse Twister

Kürtőskalács is een lekkernij uit Hongarije. Je ziet ze steeds vaker, bijvoorbeeld op de Duitse kerstmarkten maar in Nederland zijn ze nog niet echt bekend maar dat zal denk ik niet lang meer duren.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :8 personen

Hongaarse Twister

  
5 van 3 stemmen
Een klassiek Hongaars recept.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totaal 50 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Hongaars
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 750 gram patentbloem
  • 300 milliliter melk lauw
  • 2 eieren
  • 7 gram droge gist
  • 65 gram suiker
  • 100 gram gesmolten boter
  • olie om deegrollen in te vetten
  • suiker om in te rollen

Voor de topping

  • gesmolten boter
  • kaneelsuiker
  • walnoten grof gehakt
  • amandelen geroosterd
  • kokos
  • hagelslag chocolade
  • maanzaad

Instructies

  • Meng alle droge bestandsdelen, voeg vervolgens de natte bestandsdelen toe en kneed het geheel minstens een kwartier tot een mooi soepel deeg.
  • Laat het deeg rijzen, het liefst op een warme plek.
  • Rol het deeg tot een vierkante lap van 0,5 centimeter dik.
  • Snijd de lap in repen van twee centimeter breed.
  • Rol het deeg om de het met olie ingevette rolletje.
  • Bak de twister in circa tien minuten boven een bedje van gloeiende kolen.
  • Smeer de twister in met boter en rol de twister door de topping.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 4008kcal | Koolhydraten: 627g | Proteïne: 114g | Vet: 112g | Natrium: 987mg | Kalium: 1334mg | Vezels: 20g | Suiker: 83g | IJzer: 8mg
Comments
  • Robert
    24/12/2018, 21:57

    Dag arrien

    Zou jij je website pagina kunnen aanpassen.
    Hier in staan taal fouten in en het recept klopt niet in verhoudingen.
    Uitrollen tot 1 cm dik, dit is veel te dik.
    Bij je benodigdheden staat hier om in te rollen maar wanneer moet je dat doen en het bakken met de kaneel er al om zou ik niet willen proeven omdat deze naar een bittere smaak verbrand.
    Leuk zo’n website maar zet iets meer wat klopt.

  • Judith
    03/07/2019, 21:47

    Hoi Arriën,

    hoeveel rolletjes haal ik uit bovenstaand recept?

    Alvast bedankt voor je reactie.

  • Jack
    21/08/2019, 09:24

    Hoi Arriën,
    Leuk artikel! Weet je hoe ik aan zo’n houten rol kan komen?
    Groetjes,
    Jack

  • Rita
    31/08/2019, 09:53
  • Rita
    31/08/2019, 09:55

    Hallo Arriën,
    Hier kan je alles vinden:
    http://www.kurtos-kalacs.nl/about-us/

    Suc6

Leave a Reply

Rating recept