fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / HIT 2018 geslaagd
8 apr

HIT 2018 geslaagd

Jaarlijks organiseert Scouting de HIT. Een groot opgezet evenement waar meer dan 2000 scouts aan mee doen. Als Scout en kampvuurkok verzorg ik “Kamp Culinair“. Eigenlijk is de opzet heel simpel, qua eten kan en mag alles zolang we het maar echt helemaal zelf klaar maken.

Vrijdag

Op vrijdag begon het met een workshop “Koken uit je rugzak“. In deze workshop staat centraal hoe je met minimale moeite zorgt voor een maximale maaltijd. Blikken zijn makkelijk en snel maar … die wil je niet in je rugzak. Groenten moeten vaak lang gekookt worden en wegen het nodige doordat ze veel vocht bevatten, die wil je ook niet in je rugzak …. of toch. Door groenten te drogen wegen ze vrijwel niets mee. Kortom in deze workshop leer je hoe je gezond en lekker eet zonder een gram teveel mee te nemen. Daarnaast heb je na een dag hiken geen energie om nog uitgebreid te koken. Binnen een paar minuten kun je al een fantastische maaltijd op bereiden.

Zaterdag en zondag stonden de ochtenden in het teken van Brood en Banket. Van koekjes tot broden, van taarten tot cake, we hebben heerlijk gebakken.

Wildplukken

Naast bakken hebben we een wildplukwandeling onder de bezielende leiding van Geertje van www.wandeloogst.nl hebben we heerlijk gewandeld en geplukt. Dankzij scouting is zij begonnen met eten uit de natuur. Nu heeft ze hier haar bedrijf van gemaakt en brengt ze op leuke en leerzame wijze haar kennis over wildplukken over.

Niets is te gek, “Gamba’s in chili-room-saus”, zelf gemaakt ijs, eigen gerookte worst, zelf gebakken pizza’s, zalm van de stok, gevulde pompoenen.

Bakken in je billy

Kamp Culinair werd afgesloten met een workshop Bakken in je Billy waar in je leert hoe je zonder Dutch Oven ook een brood cake of pizza kan bakken. Al hebben steeds meer Scouting groepen een Dutch Oven, de gemiddelde Scout die mee doet aan kamp culinair heeft namelijk niet altijd je Dutch Oven bij zich.

 

No Comments

Leave a Reply