Top
 

Haver-rozijnen koekjes

 / Recepten  / Haver-rozijnen koekjes
7 okt

Haver-rozijnen koekjes

Een hoop mensen staan er niet bij stil dat je in een Dutch Oven of skillet ook heerlijke koekjes kan bakken. Ze staan hier met rozijnen beschreven maar in plaats van rozijnen zou je ook bosbessen, bramen of beukenootjes kunnen gebruiken. Of wat dacht je van aardbei met chocola?

Kortom gebruik je fantasie en kijk maar wat je in de natuur, je keukenkastje, proviand kist of supermarkt kunt vinden.

Nodig

  • 200 gr Roomboter gezouten (bij ongezouten boter zout toevoegen)
  • 235 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 130 gr bloem
  • 1/2 tl natrium bicarbonaat
  • 185 gr havervlokken
  • 225 gr rozijne

Bereiding

  • Klop een licht en luchtig mengsel van de boter, suiker en eieren
  • Meng de overige bestanddelen en voeg ze vervolgens toe aan het botermengsel
  • Het deeg niet te lang mengen om een luchtig koekje te krijgen
  •  Bak de koekjes gaar in 10 a 12 minuten (Skillet met deksel)
  • Als je de koekjes uit de skillet haalt zijn ze zacht, zodra ze zijn afgekoeld zijn ze hard.
No Comments

Leave a Reply