Top
 

Guinness-meat-pie

 / Recepten  / Guinness-meat-pie
19 feb

Guinness-meat-pie

IMG_4324Dit gerecht hoort thuis in het rijtje lekkere voedzame winterkost. Zeker als je het pie-deeg met reuzel klaar maakt. Reuzel is uit de mode maar ooohhh wat is het lekker en ooohhh wat zal je pie mooi glimmen als je reuzel gebruikt in plaats van roomboter.

Voor dit gerecht moet je echt lekker de tijd nemen. Het vlees moet bijna 3 uur op staan en wordt dan zo zacht dat je het zonder kunstgebit kan eten. De smaak van het vlees zal deze onsmakelijke beeldspraak meer dan goedmaken.

Denk met lekker de tijd nemen niet aan rustig aan doen. Zorg dat je het gerecht zo snel mogelijk in de DO hebt want kooktijd is 3 uur. Dus in het begin gelijk hard aan de slag en daarna lekker kalm aan. Begin wel tijdig aan je Pie-deeg en bereid dit voor inclusief eventuele versieringen.

Nodig (voor 12 personen)

  • Pie-deeg (zie apart recept)
  • 6 uien, fijn gehakt
  • 6 tenen knoflook, fijn gehaktIMG_4319
  • 60 gr boter
  • 4 wortelen, aan dunne plakjes
  • 250 gr champignons, in 0,5 cm dikke plakjes
  • 2 kg riblappen of sukadelappen in blokjes van 2×2 cm
  • rozemarijn, alleen de naaldjes, fijn gehakt
  • 1 L Guinness
  • 4 EL bloem
  • 400 gram geraspte kaas
  • Zeezout en peper uit de molen

Bereiding

  • Fruit de ui in de olie op matig vuur
  • Stook na 10 fruiten het vuur wat hoger op en voeg de boter, wortel, knoflook, champignons toe en bak alles al roerend even goed door
  • Voeg het vlees, een paar draaien zout en een afgestreken eetlepel gemalen peper toe en bak nog een paar minuten
  • Voeg het Guinness toe en roer de bloem er door.
  • Plaats 5 a 6 briketten onder je DO en plaats een volle ring briketten op het deksel van de DO. Kijk na 15 minuten even in de DO of het niet te hard gaat, (het mag lekker pruttelen maar moet niet keihard koken)
  • Is de boel goed op gang roer het geheel dan elke 30 minuten een keer om en voeg eventueel wat briketten toe
  • Na 2,5 uur roer je de kaas er door en dek je het geheel af met een deegkorst. De deegkorst bak je in 30 minuten mooi goud bruin!
No Comments

Leave a Reply