fbpx
Top
 
 / Recepten  / Guinness bread
28 feb

Guinness bread

Wij Nederlanders zijn het meest bekend met brood op basis van gist, gevolgd door brood op basis van zuurdesem. Minder bekend is Soda brood en dat is een klein beetje jammer. Het grote voordeel van Soda brood is de snelle bereidingstijd. Kneden, de oven in en klaar!

Onderstaand recept is echt fantastisch, en dat is niet heel raar. Het is een mooi zwaar en donker brood dat heerlijk smaakt met een lekker hartig stuk kaas. Fantastisch als aanvulling op een een warme maaltijd.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :15 personen

Guinnes Bread

  
5 van 3 stemmen
Een mooi zwaar en donker brood dat heerlijk smaakt met een lekker hartig stuk kaas.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 45 min
Totaal 55 min
Bovenwarmte :1,5 ring briketten op de deksel.
Onderwarmte :3 briketten.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Engels, Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 600 gram volkoren meel
  • 150 gram witte bloem
  • 75 gram havermout vlokken
  • 2,5 theelepels baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 2,5 eetlepels bruine suiker
  • 40 gram roomboter
  • 480 milliliter melk
  • 200 milliliter stroop
  • 1 fles Guinness

Materiaal

Instructies

  • Verwarm een Dutch Oven voor.
  • Meng alle droge ingrediënten met de roomboter tot een deeg dat aan broodkruim doet denken.
  • Voeg de stroop en de melk toe en kneed dit tot het is opgelost. Kneed vooral niet te lang, zodra het goed gemengd is, kun je stoppen.
  • Voeg 1/3 tot 1/2 glas Guinness toe en werk dit door het deeg dat nu een lekker nat deeg zal zijn.
  • Plaats het deeg op de bodem van de voorverwarmde DO.
  • Snijd een kruis in de bovenkant van het deeg en bak het gaar in circa 45 minuten.
  • Zodra het brood op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 3947kcal | Koolhydraten: 732g | Proteïne: 105g | Vet: 64g | Natrium: 1778mg | Kalium: 1447mg | Vezels: 20g | Suiker: 29g | IJzer: 13mg
No Comments

Leave a Reply