Top
 
 / Recepten  / Guacamole – Avocado Mousse
12 sep

Guacamole – Avocado Mousse

Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.

Guacamole is een heerlijke dip en combineert fantastisch bij de allerlei andere gerechten.

Bron: Jamie Oliver

Pin recept Recept afdrukken
Personen :6 personen

Guacamole - Avocado Mousse

  
5 van 4 stemmen
Een heerlijke Mexicaanse saus.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Totaal 30 min
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Mexicaans
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 3 avocado's rijp
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 theelepel rode chilipeper
  • 1 bosui
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels citroensap

Materiaal

Passeviet

Instructies

  • Ontpit/ontdoe de avocado's, tomaat en de peper van zaadjes en pitten en snijd ze vervolgens fijn.
  • Haal de groenten door de passeviet en daarna door een fijne zeef.
  • Hak de koriander en bosui fijn en voeg dit toe.
  • Voeg na gebruik van de roerzeef eventueel nog wat extra tomaat en avocado toe en prak dit erdoor heen zodat het geheel nog wat textuur houdt.
  • Meng er wat versgemalen peper, zout en wat vers citroensap doorheen.
  • Eventueel kun je nog wat crème fraîche toevoegen om het smeuïger en milder te maken.
  • Tip; bewaar de advocadopit in de guacamole om verkleuring tegen te gaan.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 173kcal | Koolhydraten: 11g | Proteïne: 3g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 11mg | Kalium: 641mg | Vezels: 8g | Suiker: 2g | Vitamine A: 689IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply