Top
 

Gevulde bannocks

 / Recepten  / Gevulde bannocks
11 sep

Gevulde bannocks

Kinderen met stokken broodjes bakken boven het vuur is leuk. Het kan nog leuker, zeker als er kleine kinderen bij zijn. De kleintjes hebben vaak niet het geduld en de handigheid om zelf hun broodje te bakken.

Bannocks zijn broodjes die je in een koekenpan bakt. In tal van culturen heb je dergelijke broodjes. In india het naanbrood, frybread van de Navajo indianen, platbrood uit diverse landen in Afrika. Ze zijn super lekker en heel snel klaar!

Nodig:

  • 1 kg bloem (plus wat extra voor het uitrollen)
  • 2 EL gist
  • 2 EL suiker
  • 2 tl zout
  • 600ml warm water
  • een of twee soorten beleg (jam, kaas, chocopasta)

Bereiding

  • Meng alle droge ingredienten in een grote beslagkom goed door elkaar
  • Voeg 600 ml warm water toe en kneed er een soepel deeg van.  Het deeg moet net iets plakken, te droog, voeg wat extra water toe, te kleverig, voeg wat extra bloem toe
  • Laat het deeg 1/2 uur rijzen (kun je bij haast over slaan)
  • Maak bolletjes deeg ter grote van een pingpong bal
  • rol de bolletjes deeg met een deegroller tot je een plak zo groot als een schoteltje hebt
  • HOE DUNNER JE BROODJE HOE BETER!!!
  • leg in het midden van het deeg een theelepel beleg (Jam, pasta, kaas ….)
  • Vouw het deeg dubbel en druk het goed plat (zo dat het beleg er niet tussen uit komt
  • strijk het deeg aan beide zijden in met wat olie
  • Bak het deeg in een goed hete skillet in circa 2 minuten gaar, keer het broodje af en toe eens om.

In de pan

No Comments

Leave a Reply