Top
 
 / Recepten  / Gevulde aardappels
13 jun

Gevulde aardappels

Dit heerlijke recept voor gevulde aardappels dat vooral kinderen aanspreekt. Vanaf een jaar of 6 zijn ze oud (en krachtig) genoeg om het zelf te kunnen. Met wat aanpassing vinden volwassenen dit ook lekker. Gebruik je fantasie.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :1 persoon

Gevulde aardappel

  
5 van 4 stemmen
Een heerlijk recept dat vooral kinderen aanspreekt.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totaal 30 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 ei per persoon
  • 1 aardappel per persoon
  • velletje aluminiumfolie

Versiering

  • bacon
  • geraspte kaas
  • ui
  • tomaat
  • rozemarijn
  • champignons
  • zout/peper

Materiaal

BBQ

Instructies

  • Snijd het dakje van de aardappel en bewaar dit voor straks.
  • Hol de aardappel voorzichtig uit met een lepel, let op dat hij niet lek gaat.
  • Breek het ei en vul hier de aardappel mee. De aardappel wordt dus de nieuwe schil van het ei.
  • Doe het bewaarde topje van de aardappel er op.
  • Wikkel de aardappel met ei in het aluminiumfolie.
  • Bak dit in het vuur of op de BBQ.
  • Ruim ondertussen de gebruikte spullen weer op.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 186kcal | Koolhydraten: 27g | Proteïne: 11g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 164mg | Natrium: 84mg | Kalium: 940mg | Vezels: 5g | Suiker: 1g | Vitamine A: 238IU | Vitamine C: 24mg | Calcium: 89mg | IJzer: 8mg
No Comments

Leave a Reply