Top
 

Gamba's uit de wok (10-12 personen)

 / Recepten  / Gamba's uit de wok (10-12 personen)
4 mrt

Gamba's uit de wok (10-12 personen)

P1010131Dit gerecht kan heerlijk zijn met een vers gemaakte pasta. Voeg dan nog wat koriander en bieslook toe als garnering. Als bijgerecht is het heerlijk met wat stokbrood of vers gebakken Guinness bread. Het geheel is super simpel te maken en elke keer opnieuw sta ik versteld van het resultaat.

Nodig:

  • 1 kg geschoonde gamba’s zonder kop
  • 10 gesneden sjalotjes
  • 10 tenen knoflook
  • 0,7 L witte wijn
  • 1,5 L room
  • chilisaus
  • bosje lente/bosui
  • stokbrood (optie)
  • bieslook (optie)
  • koriander (optie)

Bereiding

  • Snijd de sjalotten en knoflook in stukken. Niet te klein anders zullen deze te snel verbranden
    als ze straks gebakken worden in de olie.
  • Snijd de lente ui in ringen.
  • Bak de gamba’s in kleine porties tegelijk met een ruime scheut olijfolie, er mogen geen blauwgrijze lekken meer opzitten. Houd de gamba’s als ze gaar zijn apart
  • Gebruik de zelfde olie voor de knoflook en de sjalotten om deze te verglazen.
  • Blus dit af met de witte wijn.
  • Voeg de koksroom toe en laat dit inkoken.
  • Breng kort voor serveren de saus op smaak met de chilisaus, let op neem de tijd, het duurt een paar minuten voor je de chili goed terug proeft in de saus. De smaak neemt toe als het een tijdje temperatuur gehad heeft.
  • Breng de gamba’s op temperatuur in de saus.
  • Voeg als de gamba’s op temperatuur zijn de lente ui toe
  • Serveer met een ruime hoeveelheid saus en een paar stukjes brood
No Comments

Leave a Reply