Top
 

Fruit taart

 / Recepten  / Fruit taart
17 apr

Fruit taart

Rond de pasen maak ik altijd deze overheerlijke fruittaart. Als ik nachtdienst heb met pasen voor de hele afdeling (40 man). Hij is uitermate geschikt voor grote groepen omdat hij super snel en eenvoudig en voordelig te bereiden is.

Ben je met een kleine groep dan kun je ook de luxe variant nemen, iets meer werk en iets minder voordeling maar (nog) lekkerder.

Nodig (16 personen)

  • 1 turks brood (rond)
  • Lemoncurd
  • Mochou (minder luxe variant) of Mascorpone (luxe variant)
  • Verse bosvruchten (bramen frambozen, bosbessen en aalbassen) voor de luxe variant, diepvries bosvruchten voor de snele of minder luxe variant.
  • Verse blaadjes munt
  • Poedersuiker

Bereiding

  • Snij de turkse broden door zodat twee ronde taarbodems ontstaan
  • Roer de lemoncurd door de monchou, of voor de luxere variant door de mascorpone
  • Besmeer de taartbodem met het mengsel
  • Strooi de vruchten over de taart
  • Garneer met grof gesneden blaadjes munt en poedersuiker. (pal voor het serveren!)
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.