Top
 

Dutch Oven Winter Fritatta

 / Recepten  / Dutch Oven Winter Fritatta
Ingrediënten
1 feb

Dutch Oven Winter Fritatta

Een gerecht dat steeds populairder word is de fritatta. Omdat er veel eieren gebruikt worden wordt het gerecht vaak vegetarisch gehouden, extra eiwit in de vorm van vlees en vis kan ook. Pas toen ik bezig was met de voorbereiding van een winterfeest en in de Allerhande het recept Ovenfritatta met wintergroenten tegen kwam ging er bij mij een lampje branden. Je kunt fritatta’s heel erg goed in een Dutch Oven bereiden !!

Mis je een ingredient en of heb je nog een ingrediënt over dan is dat geen probleem, je zou er zelfs kliekjes in kunnen verwerken, laat die echter niet de hele baktijd mee doen anders worden ze overgaar.

Materiaal

  • Dutch Oven (Moose)
  • Vuurschaal

Stookadvies

  • Onder 6 briketten
  • Boven Dekselrand vol

Ingrediënten (12 personen)

  • 750 g winterpeen
  • 750 g gekookte bieten
  • 6 zoete aardappelen
  • 12 vastkokende aardappelen
  • 6 uien
  • Verse Italiaanse kruiden 60 g
  • 200 ml zonnebloemolie of olijfolie om in te bakken
  • 24 eieren

Bereiden

  • Start met het voorverwarmen van de Dutch Oven
  • Snij de uien in partjes, snij de andere groenten en aardappels in blokjes van 1 x 1 x 1 cm (bruinoise), eerst even schillen en schoonmaken natuurlijk
  • Pulk alle kruiden en meng de blaadjes met de olie
  • Doe de kruidenolie en groenten en aardappelen in de voorverwarmde Dutch Oven en schep alles goed om
  • Bestrooi royaal met peper en eventueel zout.
  • Plaats het deksel op de oven en bak het geheel in ca. 30 min, halverwege even een keer omscheppen.
  • Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Als de groenten gaar zijn schep je ze nog een keer om en schenk je het eiermengsel over de groenten.
  • Plaats het deksel weer op de Dutch Oven en bak de frittata nog ca. 15 min. totdat het ei net gestold is.

 

Ingrediënten

Ingrediënten

 

No Comments

Leave a Reply