Top
 

Dutch Oven Hachee, 12 personen

 / Recepten  / Dutch Oven Hachee, 12 personen
29 dec

Dutch Oven Hachee, 12 personen

hacheeIk maak deze hachee geregeld thuis achter het fornuis. Het recept leent zich ook meer dan prima voor bereiding in de Dutch Oven. Heerlijk om als het buiten koud is deze winterklassieker buiten klaar te maken. Ik maak hem dan altijd in combinatie met de Rode kool uit de Dutch Oven, aardappelpuree en oven appelmoes.

Nodig:

  • 1,500 KG runderriblappen in blokjes• mespunt sambal
  • 1a 2 handjes bloem
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel sambal
  • 1/2 pakje (room)boter
  • 1,5 KG uien in ringen
  • 100 ml wijn azijn
  • 700 ml (vlees)bouillon
  • 2 a 3 flesje donker bier
  • 15 kruidnagels
  • 1 hand jeneverbessen
  • 6 laurierblaadjes
  • evt 6 plakken ontbijtkoek (eventueel maïzena) om te binden

En dan:

  • Kruid het vlees met peper, zout en sambal, voeg de bloem toe en schud lekker om zodat alles rondom met bloem bedekt is.
  • Bak het vlees goud bruin in de boter, voeg vervolgens de uiringen toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  • Blus af met de vloeibare ingredienten en breng deze aan de kook.
  • Voeg de kruiden toe (In een thee ei, samengeknopte theedoek, vergiet of…. op zodanige wijze dat je ze er voor serveren weer uit kunt halen)
  • Laat het geheel in de DO hoog boven het vuur (of met minimale onderwarmte) nog minstens 3 uur pruttelen. Kijk wel elke 15 a 30 minuten of het geheel nog lekker prutteld en schep het af en toe een keer om.
  • Eventueel kun je het geheel wat bind door 1/2 uur voor serveren verkruimelde ontbijtkoek toe tee voegen.
  • Voor serveren naar smaak peper en zout toevoegen
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.