Top
 

Deegkorst van hartig Pie-deeg

 / Recepten  / Deegkorst van hartig Pie-deeg
19 feb

Deegkorst van hartig Pie-deeg

De Engelsen zijn bekend om hun hartige taarten. Hier de basis van een Pie-deeg. Gebruik zelf je fantasie om er wat moois van te maken. Een dakje van deeg op een gevulde pompoen maakt het extra feestelijk. Stoofvlees wordt nog lekkerder met een dak van deeg! Witte kool wordt een verrassing met een deegkorst.

Het leent zich als je buiten kookt vooral voor de wat koudere dagen, het deeg moet namelijk niet te warm en te zacht worden.IMG_4231

Nodig

  • 500 gr bloem
  • 200 gram reuzel (als je er aan kan komen) of roomboter
  • 50 gram fijn geraspte kaas (grozette is ideaal)
  • tijm, alleen de blaadjes
  • rozemarijn, alleen de naaldjes, fijn gehakt
  • 2 eieren
  • een scheut melk

Bereiding

  • Meng de droge delen met de reuzel of roomboter tot een deeg dat doet denken aan broodkruimels.
  • Voeg de eieren en een scheut melk toe en kneed (in een zo kort mogelijke tijd) tot een bal, ga het deeg vooral niet langer kneden dan strikt noodzakelijk is..
  • Rol de deegbal uit tot een dikte van 0,5 cm.
  • Bedek je gerecht in de Dutch oven met het deeg en bak het gaar (lees mooi bruin) in circa 30 minuten.
  • Je kunt met de resten deeg vlechtjes, letters en andere versieringen maken. Je kunt met een vork patronen in het deeg maken dus wees creatief en leef je lekker uit om er een mooi feestelijk geheel van te maken.
No Comments

Leave a Reply