fbpx
Top
 
 / Recepten  / De ultieme verse jus
11 mrt

De ultieme verse jus

Tijdens een workshop “Haal meer uit vlees” door David Pauka, de man achter www.grillsupport.nl, werd er een verse jus bereid. Hier was men de dag ervoor al aan begonnen. De geur was heerlijk en de smaak…

Eén maal proeven was meer dan voldoende om mij ervan te overtuigen, dit is echt dé ultieme jus. Jus is dus duidelijk veel meer dan een beetje braadvocht met poedertje er door geroerd. Het belangrijkste wat je nodig hebt, is tijd, heel veel tijd. Hoe je De Ultieme Verse Jus maakt lees je hier.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :15 personen

De Ultieme Verse Jus

  
5 van 3 stemmen
Een heerlijke jus die wat tijd nodig heeft.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Bereiding 8 uur 40 min
Totaal 8 uur 40 min
Bovenwarmte :Een aaneengesloten ring briketten op de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Nederlands
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 kilo bot
  • 500 gram snijresten
  • 150 gram tomatenpuree
  • 0,5 liter rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 10 peperkorrels
  • 3 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 knolselderij in grove stukken
  • 1/2 winterpeen in grove stukken
  • 1 ui in grove stukken
  • 1 prei in de lengte doorgesneden in grove stukken
  • 4 stengels bleekselderij in grove stukken

soorten vlees

  • lam
  • varken
  • rund
  • wild

Materiaal

Instructies

  • Doe de botten en de snijresten in een Dutch Oven, voeg de tomatenpuree toe en zet deze op het vuur.
  • Bak zo de vleesresten en de botten circa 30 à 40 minuten.
  • Snij nu de uien, prei, winterpeen, knolselderij en bleekselderij in grove stukken
  • Schenk de wijn in de oven en schraap eventuele bakresten los van de bodem.
  • Voeg alle kruiden en specerijen toe en dek af met de gesneden groenten.
  • Schenk hier 3 liter water op, of tot alles ruim onder staat, en breng aan de kook.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen met maar een paar briketten onder, of ergens hoog boven het vuur gedurende minstens 8 uur. Let er op; liever niet koken, net er onder.
  • Schep af en toe het bovendrijvende vet en schuim af.
  • Als er minimaal 8 uur voorbij zijn, zeef dan alles en kook het in tot je circa 1 liter over hebt.
  • Nu de jus op staat, kun je de gebruikte spullen schoon maken en opruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 2287kcal | Koolhydraten: 429g | Proteïne: 76g | Vet: 7g | Natrium: 627mg | Kalium: 6930mg | Vezels: 35g | Suiker: 47g | Vitamine C: 382mg | IJzer: 27mg
No Comments

Leave a Reply