Top
 

Courgettebrood

 / Recepten  / Courgettebrood
7 okt

Courgettebrood

IMG_2923Eens per jaar heeft mijn buurman een gigantisch overschot aan courgettes uit zijn moestuin. Courgette soepen en andere courgette gerechten in overvloed, niet alleen bij mijn buurman maar ook bij ons.

Toen ik in “Leon, Zoete waren & Hartige zaken” onderstaand recept zag was ik gelijk verkocht. Leef je uit en overtuig je zelf, courgettebrood is heerlijk!

Oh ja, Leon is een fantastisch boek, echt een aanrader. Er worden niet
alleen fantastische recepten in beschreven, er wordt ook veel uitleg gegeven.

Nodig

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gr geraspte courgette (met schil)
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneel

Bereiding

  • Smelt de boter
  • Klop de basterdsuiker en de eieren, giet daar de gesmolten boter door en roer vervolgens de geraspte courgette er door
  • Meng de overgebleven droge bestanddelen door elkaar en meng deze vervolgens met de natte bestanddelen
  • Bak het brood in 40 a 50 minuten en een niet al te hete Dutch Ovenis op dit moment een van mijn favoriete bakboeken.

 

No Comments

Leave a Reply