fbpx
Top
 
 / Recepten  / Courgettebrood
7 okt

Courgettebrood

Eens per jaar heeft mijn buurman een gigantisch overschot aan courgettes uit zijn moestuin. Courgette soepen en andere courgette gerechten in overvloed, niet alleen bij mijn buurman, maar ook bij ons.

Toen ik in Leon, Zoete waren & Hartige zaken onderstaand recept zag, was ik gelijk verkocht. Leef je uit en overtuig je zelf, Courgettebrood is heerlijk!

Oh ja, Leon is een fantastisch boek, echt een aanrader. Er worden niet
alleen fantastische recepten in beschreven, er wordt ook veel uitleg gegeven.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Courgettebrood

  
5 van 4 stemmen
Courgettes als basisingrediënt voor brood, jazeker!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 50 min
Totaal 1 uur 5 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram courgette
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kaneel

Materiaal

Instructies

  • Rasp de courgettes met schil en al.
  • Smelt de boter.
  • Klop de basterdsuiker en de eieren.
  • Giet daar de gesmolten boter door en roer vervolgens de geraspte courgette er door.
  • Meng de overgebleven droge bestanddelen door elkaar en meng deze vervolgens met de natte bestanddelen.
  • Bak het brood in 40 à 50 minuten in een niet al te hete Dutch Oven.
  • Zodra je brood aan het bakken is kan je alle gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze vandaan hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 790kcal | Koolhydraten: 90g | Proteïne: 10g | Vet: 44g | Natrium: 484mg | Kalium: 242mg | Vezels: 2g | Suiker: 51g | Vitamine C: 9mg | IJzer: 3mg
No Comments

Leave a Reply