fbpx
Top
 
 / Recepten  / Conchas Cacao
22 mei

Conchas Cacao

Deze zoete Mexicaanse lekkernij houdt het midden tussen een koekje en een broodje. Conchas Cacao kan dus bij de koffie, bij de lunch of als nagerecht.

Het maken vergt wat zorgvuldigheid, lees het recept echt goed, dan lukt het je vast om een paar fantastisch lekkere Conchas Cacao te bakken.

Conchas Cacao

  
4.57 van 16 stemmen
Het is geen koekje, het is geen broodje, het zit er ergens tussenin.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 45 min
Bereiding 20 min
Rusttijd 50 min
Totaal 1 uur 55 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten op de buitenste rand van het deksel.
Onderwarmte :1/6 van het aantal dat boven op de oven ligt.
Gang Banket, Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord Leuk met kinderen
Moeilijk – makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 50 ml volle melk
  • 350 g tarwebloem
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 4 gram zakje droge gist
  • 1 el gecondenseerde volle melk blik
  • 120 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g poedersuiker
  • 2 el cacao

Materiaal

Instructies

Maak het basis deeg

  • Breng het gist alvast lekker op gang. Maak de melk lauwwarm en meng het samen met één eetlepel van de bloem en één eetlepel van de suiker door elkaar te mengen. Laat dit ruim 15 minuten afgedekt op een warme plek staan.
  • Meng 275 gram bloem met de suiker en een mespunt zout. in een kom. Smelt 50 gram van de boter en roer dit samen met één eetlepel gecondenseerde melk, de eieren en het gistmengsel door elkaar. Kneed dit geheel tot een soepel, zacht elastisch deeg.
  • Laat het deeg afgedekt 50 minuten rijzen op een warme plek.

Maak het cacao deeg

  • Meng de cacao met het poedersuiker en roer dit door 70 gram gesmolten boter. Klop het vijf minuten flink door zodat het een luchtig geheel wordt.
  • Meng hier vervolgens 60 gram (circa 3 eetlepels) van de bloem door. Het moet een soepel deeg worden. Begin met twee eetlepels bloem. Is het deeg wat te stijf, voeg dan wat water toe.
  • Zet dit afgedekt weg.

Maak de Conchas

  • Kneed na 50 minuten rijzen het basisdeeg en maak er tien even grote balletjes van.
  • Neem een deegroller en rol het cacao deeg maak ook hier 10 bolletje van.
  • Rol de cacao bolletjes plat met de deegroller, kerf hier met een vork een paar strepen in en leg de plakjes cacao deeg op de bolletjes basis deeg.
  • Plaats de ongebakken Conchas Cacao in de Dutch oven of Skillet ten bak ze in 20 a 30 minuten mooi gaar.

Voedingswaarden

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 40g | Proteïne: 5g | Vet: 11g | Natrium: 102mg | Kalium: 60mg | Vezels: 1g | Suiker: 13g | IJzer: 2mg
No Comments

Leave a Reply