fbpx
Top
 
 / Recepten  / Chocolade Sterbrood
12 apr

Chocolade Sterbrood

Dit Chocolade Sterbrood is een recept dat als je het netjes uitvoert, je een hoop ‘oh’s’ en ‘ah’s’ zal scoren. Het ziet er namelijk fantastisch uit, zeker als je netjes werkt en chocoladepasta als vulling gebruikt.

Er zijn veel combinaties mogelijk, neem bijvoorbeeld feta en spinazie of pesto. Hij zou zelfs met ham, kaas en tomatenketchup kunnen.

Laat je even duidelijk instrueren of kijk eventueel het filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=PxaDxiqTiT0 voor een instructie hoe je dit Chocolade Sterbrood bakt.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 Personen

Chocolade Sterbrood

  
5 van 4 stemmen
Dit prachtige brood is leuk om te maken en is een lust voor oog en mond.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totaal 50 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Banket, Bijgerecht, Lunch, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord Leuk met kinderen, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 kilo bloem
  • 15 gram gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels zout
  • 600 milliliter water lauw

Brood afwerkingen (suggesties)

  • bruine suiker
  • kaneel
  • groene pesto
  • kruidenboter
  • chocolade pasta

Instructies

Deeg maken

  • Voeg de bloem, gist, suiker, zout en lauw water bij elkaar in een grote kom.
  • Kneed het deeg goed.
  • Laat het deeg rijzen tot het ongeveer verdubbeld is.
  • Kneed het deeg nog even.

Opmaken van het sterbrood

  • Deel het deeg in vier stukken, één stuk mag iets groter zijn dan de andere drie.
  • Rol van het grootste stuk een ronde lap.
  • Gebruik een schaal of iets anders als mal om de lap zuiver rond te snijden.
  • Neem volgende bal deeg en maak ook hier een mooie ronde lap van.
  • Herhaal dit tot je vier precies even grote ronde lappen deeg hebt.
  • Beleg de plakken deeg (op de bovenste na) met zelf gekozen beleg.
  • Plaats de lappen deeg op elkaar.
  • Plaats een klein potje of glas in het midden van het brood.
  • Snijd het brood in kwarten tot aan het potje of het glas.
  • Snij elk kwart in 2 gelijken stukken, ook tot aan het potje of het glas.
  • Deel deze stukken weer in 2 stukken, nogmaals tot aan het potje of het glas.
  • Haal het glas van het brood af.
  • Neem 2 naast elkaar gelegen stukken en draai deze 2 slagen naar elkaar toe.
  • Neem vervolgens de 2 stukken daarnaast en draai ook deze 2 slagen naar elkaar toe.
  • Herhaal dit tot alle 16 stukken twee slagen gedraaid zijn.
  • Schuif het brood in de skillet en bak het af in circa 30 minuten.
  • Nu het brood op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Video

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 6kcal | Koolhydraten: 1g | Proteïne: 1g | Vet: 1g | Natrium: 81mg | Kalium: 14mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply