Top
 
 / Recepten  / Chili saus
25 jun

Chili saus

Deze heerlijke Chili saus is vol met verse ingrediënten en gaat fantastisch samen met vlees. Zelf serveer ik deze Chili saus in mijn workshops het liefst met Gehaktballen uit de Dutch Oven.

Deze Chili saus is een aangepaste versie van de saus die Jamie Oliver beschrijft in Jamie’s Amerika (Pagina 308).

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 personen

Chili saus

  
5 van 4 stemmen
Een overheerlijke saus voor bij de BBQ of bij de Spare-Ribs.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Onderwarmte :Matig vuur, zachtjes pruttelen
Gang Saus
Keuken Mediterraan
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien fijn gehakt
  • 3 paprika rood, geel en groen, fijn gehakt
  • 4 knoflook teentjes, fijn gehakt
  • 2 Spaanse pepers fijn gehakt
  • 1 theelepel geroosterde paprika poeder
  • 6 eetlepel Worcester saus
  • 2 citroenen rasp en sap
  • 6 eetlepel mosterd
  • 1 kilo tomatenstukjes ontvelde
  • ½ liter koffie sterke
  • korianderblad 1 handje, vers gehakt
  • zout
  • peper

Materiaal

Gietijzeren ketel
Gietijzeren ketel

Instructies

  • Steek een matig vuurtje op.
  • Hang een gietijzeren ketel boven het vuur.
  • Snij de uien, paprika, knoflook en de Spaanse pepers klein.
  • Bak de gesneden groenten langzaam gaar tot de uitjes glazig worden.
  • Rasp en pers de citroenen.
  • Voeg de olijfolie, paprikapoeder, Worcester saus, mosterd, tomatenstukjes, koffie, zout, peper, citroensap en de rasp toe.
  • Laat al roerend, het geheel inkoken tot de juiste dikte, dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Garneer de saus met fijngehakte koriander blad.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 336kcal | Koolhydraten: 84g | Proteïne: 15g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 199mg | Kalium: 3373mg | Vezels: 26g | Suiker: 38g | Vitamine A: 10793IU | Vitamine C: 369mg | Calcium: 212mg | IJzer: 7mg
No Comments

Leave a Reply