Top
 

Chili con carne

 / Recepten  / Chili con carne
22 jun

Chili con carne

Lekker in de winter en lekker in de zomer! Voor 50 personen heb je het volgende nodig:

  • 5 kg gehakt
  • 12 uien
  • 12 paprika’s
  • 12 blikken bruine bonen (een combi van meerdere boonsoorten kan ook)
  • 20 tenen knoflook (fijn gehakt)
  • 6 spaanse pepers (fijn gehakt)
  • komijn
  • (chili poeder / gerookt paprika poeder) Wees voorzichtig, niet te veel !!
  • laurier
  • kaneel
  • melasse
  • 2 a 4 kopjes sterke koffie
  • olijfolie
  • 36 tomaten (in stukken gesneden)
  • 4 kg rijst

Bereiding

  • Snij de uien en de paprika,
  • hak de knoflook en de pepers (zonder pitjes) fijn.
  • Bak het gehakt rul,
  • Bak de ui, pepers, knfolook en paprika in wat olijfolie
  • Hang de pan boven een klein vuurtje en laat alles zachtjes pruttelen
  • Voeg het gerulde gehakt en de in stukken gesneden tomaten toe
  • Voeg twee kopjes koffie toe
  • Voeg, peper, zout komijn kaneel laurier en chili en melasse toe
  • Kook de rijst volgens de handleiding op de verpakking
  • Breng de saus op smaak

Serveer tip “Heerlijk met vers gemaakte appelmoes”

Comments
  • Bennie
    18/12/2015, 22:53

    in hoeveel do’s maak je dit hahaha

Leave a Reply