fbpx
Top
 
 / Recepten  / Chili con carne
22 jun

Chili con carne

Deze chili con carne is lekker in de winter en lekker in de zomer!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :50 personen

Chili Con Carne

  
5 van 3 stemmen
Een heerlijk recept om aan op te warmen in de winter.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 45 min
Totaal 1 uur 15 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 5 kilo gehakt
  • 12 uien
  • 12 paprika's
  • 12 blikken bruine bonen of een combinatie van bonensoorten
  • 20 tenen knoflook
  • 6 Spaanse pepers
  • chili poeder of gerookte paprikapoeder
  • laurier
  • kaneel
  • melasse
  • 2 à 4 kopjes sterke koffie
  • olijfolie
  • 36 tomaten
  • 4 kilo rijst

Materiaal

Driepoot

Instructies

  • Snij de uien en de paprika.
  • Hak de knoflook en de pepers (zonder pitjes) fijn.
  • Bak het gehakt rul.
  • Bak de ui, pepers, knoflook en paprika in wat olijfolie.
  • Hang de pan boven een klein vuurtje en laat alles zachtjes pruttelen.
  • Snij de tomaten.
  • Voeg het gerulde gehakt en de in stukken gesneden tomaten toe in de pan.
  • Voeg twee kopjes koffie toe.
  • Voeg peper, zout, komijn, kaneel, laurier, chili (niet te veel) en melasse toe.
  • Kook de rijst volgens de handleiding op de verpakking.
  • Breng de saus op smaak.
  • Nu het eten op staat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 31kcal | Koolhydraten: 7g | Proteïne: 1g | Vet: 1g | Natrium: 6mg | Kalium: 274mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine C: 22mg | IJzer: 1mg
Comments
  • Bennie
    18/12/2015, 22:53

    in hoeveel do’s maak je dit hahaha

Leave a Reply