fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / Bushcraftweekend geslaagd
5 jun

Bushcraftweekend geslaagd

.20140605-050305-18185299.jpg
Dit jaar ben ik voor het eerst meegewerkt Met het bushcraftweekend van stichting bushcraft Nederland. Het weekend kenmerkt zich door een breed aanbod aan workshops. Samen met mijn buurjongen Martjan van 11 hebben we een geweldig weekend gehad.

Zaterdagochtend heb ik een workshop eetbare planten door Louise Treur gevolgd. Met zo’n 15 personen hebben we een eind gewandeld en elke 50 a 100 meter stopten we om naar Louise te luisteren wat er op die plek te eten viel. Uiteraard werd er volop geplukt. In mijn kamp hebben we vervolgens met de hele groep van de geplukte kruiden een lunch bereid. Soep en kruidenboter met vers geplukte kruiden en vers gebakken broodjes.
Louise heeft zo veel verteld dat is ongelofelijk. Ik was van plan 3 kruiden te leren herkennen, ik weet er nog twee. Look zonder look, dit smaakt naar knoflook en komt veel voor. Zevenblad, dat heeft een peterselieachtige smaak. De derde ben ik al weer kwijt. Een goede reden om dus nog een keer een workshop te volgen.

Aansluitend heb ik zelf een workshop verzorgd, er deden 40 mensen mee en het was erg gezellig. We zijn vooral met het bakken in de Dutch Oven bezig geweest. Na het weekend kreeg ik van Marlies nog een leuke Dutch Oven badge thuis gestuurd. Bedankt Marlies, zeer gewaardeerd!
De zondag heb ik een workshop over veilig bijlgebruik bij Siegurd van Leusen gevolgd. Zeer de moeite waard. Van Siegurd kreeg ik heerlijke zwavelzwammen die hij elders in het bos gevonden had. SUPER!! Ik heb een workshop paddestoelen van Siegurd hoog op mijn verlanglijstje staan.
Met Siegurd en Louise een paar heerlijke maaltijden genoten, kortom voor herhaling vatbaar.

Wat het leuk maakt is de spontane contacten onderling. Iemand die geen brandertje mee heeft, vraagt of hij een brandertje kan lenen en vervolgens gezellig komt mee eten.

Mijn buren Charel en Annechien zijn zeer gastvrij en het was erg gezellig mede dankzij hun. Annechien hoop ik snel te ontmoeten, ook zij is erg thuis in de eetbare planten en kruiden.

No Comments

Leave a Reply