fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / BSO De Wilde Poema
16 jan

BSO De Wilde Poema

BSO de Wilde Poema in Bilthoven hebben hun thema week “Reis door de tijd” afgesloten met een outdoorcooking.

Het voedingsbeleid van de BSO is vrij strikt, alles gezond en zo geen suiker! De appelcrumble werd met minimaal suiker oogluikend toegelaten en verder hebben we heerlijk gebakken zonder suiker.

Ondanks een gevoelstemperatuur van -7 °C was het een fantastische dag!

Één van de moeilijkste dingen op een buitenschoolse opvang is op de juiste wijze aansluiten bij de verschillende leeftijdscategorieën. Door alle kinderen van de buitenschoolse opvang op hun eigen niveau aan te spreken was het voor iedereen een fantastische dag.

De oudere BSO kinderen

Oudere kinderen willen ruimte, uitdaging en verantwoordelijkheid. Gevaren en risico’s herkennen ze (deels) zelf. Door ze risico te laten nemen en te wijzen op de gevaren zonder ze te betuttelen worden ze uitgedaagd en groeien ze waar je bij staat. De oudere kinderen hebben heerlijke bananenloempia’s gemaakt. Behalve koken hebben de oudere kinderen ook geleerd hoe je een mes veilig door geeft en hoe je met een mes houtjes batonneert. Kinderen bedankt! Jullie hebben heel veel houtjes gemaakt, het grenst bijna aan kinderarbeid ;-). Behalve houtjes maken hebben de oudere kinderen zonder lucifers vuur leren maken.

De jongere BSO kinderen

De jongere kinderen hebben een veilige omgeving nodig. Ze staan onbevangen in het leven, zijn vreselijk nieuwsgierig en herkennen gevaar niet. Regels respecteren ze als ze goed uitgelegd worden. Een paar wilgentakken (waar ze zo overheen kunnen stappen) als afscheiding werkt prima en zorgt dat ze allemaal op veilige afstand van de vuren en briketten blijven. Kinderen leren door te vragen. Let maar eens Naast duizend en één vragen zijn we ook aan de kook geweest. De jongste kinderen (sommigen net 4 jaar oud) hebben heel veel appels geschild en een lekkere appelcrumble gemaakt. Behalve appelcrumble is er ook een tostitaart gebakken. Het recept staat nog niet op kampvuurkok.nl maar is eigenlijk heel simpel. Je maakt een brooddeeg, dat rol je zo groot mogelijk. Vervolgens smeer je het in met tomatenketchup en beleg je het met ruim ham en kaas. Dit rol je op als een pannekoek en snij je als een pannekoek. De rolletjes leg je op hun kant in de Dutch Oven en vervolgens bak je het geheel af.

De BSO leiding

De leiding van de Buitenschoolse opvang was reuze enthousiast en tevreden. Ik mocht een prachtige review op Facebook ontvangen die werd afgesloten met de woorden “Wat ons betreft is de kampvuurkok echt een aanrader voor iedere BSO! En eigenlijk gewoon voor iedereen! ”

 

No Comments

Leave a Reply