fbpx
Top
 
 / Recepten  / Broccoli salade
8 mrt

Broccoli salade

Deze heerlijke broccoli salade scoort telkens weer erg goed. Of ik de salade nu thuis maak of ergens bij het kampvuur, succes verzekerd. Het geheim van deze broccoli salade zit hem in de dressing. Hierin wordt namelijk het vet van het uitgebakken spek gebruikt. Niet goed voor de lijn maar fantastisch voor de smaak.

Verder is het van belang dat je alleen het vruchtvlees van de tomaten gebruikt en niet het nat. Het vruchtvlees zou je weer kunnen verwerken in een ander gerecht, bijvoorbeeld deze fantastische chili saus. Uiteraard is er een vegetarische of vegan variant mogelijk door een eigen dressing te maken en de uitgebakken spekjes weg te laten.

Het originele recept van deze broccoli salade is afkomstig van één van mijn kookhelden, en wel  Jamie Oliver.

Is de broccoli niet in het seizoen, dan is een couscous salade of een linzensalade een prima alternatief. In mijn workshops serveer ik deze salade eigenlijk alleen bij de Luxe Outdoor Cooking.

In dit recept gebruik je alleen de roosjes van de broccoli. De stronken gooien we natuurlijk niet weg. Hier koken we een heerlijke Duurzame Broccolisoep van.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 personen

Broccoli salade

  
5 van 5 stemmen
Deze salade scoort telkens weer erg goed, of ik het nu thuis maak of ergens bij het kampvuur.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 10 min
Totaal 40 min
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Nederlands
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

Salade

  • 3 stronken broccoli
  • 12 plakken bacon
  • 5 tomaten stevig
  • bieslook optie met bloem
  • olijfolie

Dressing

  • 1 teen knoflook geraspt
  • 3 theelepels mosterd dyon
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zwarte peper van de molen
  • zeezout van de molen

Instructies

Bereiding

  • Snijd de bacon in smalle reepjes.
  • Snijd de tomaten in reepjes zonder zaadjes; halveer, verwijder het zaad en snijd dan dunne reepjes. Het tomatensap kan vaak hergebruikt worden in de saus van een ander gerecht.
  • Hak de bieslook fijn en houd de bloempjes apart.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Gooi de droge stronken weg, snijd de malse stronken in de lengte in dunne plakjes.
  • Blancheer de broccoli 60 seconden in kokend water. Laat de broccoli goed gespreid op een theedoek opdrogen (de broccoli mag beslist niet nat de salade in).
  • Bak de reepjes bacon krokant en goudbruin in olijfolie en laat de bacon weg voor een vegetarische salade.
  • Voeg alle dressing ingrediënten toe aan het bakvet en meng dit goed.
  • Nu alles klaar staat, is het een goed moment om alle gebruikte materialen schoon te maken en op te ruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 25kcal | Koolhydraten: 2g | Proteïne: 1g | Vet: 2g | Natrium: 15mg | Kalium: 146mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine C: 9mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply