Top
 
 / Recepten  / Boterkoek uit de reflectoroven
22 mei

Boterkoek uit de reflectoroven

Boterkoek uit de reflectoroven.

Boterkoek is lekker en super simpel te maken. Het kan in de Dutch Oven maar ook in de reflectoroven. Wel is dan een lekker heet vuur vereist, anders wordt de boterkoek niet gaar. Bak de koek vooral niet te dik. Liever twee dunne boterkoeken als je ruim in je deeg zit.

Boterkoek uit de oven

  
5 van 3 stemmen
Een heerlijke boterkoek op speciale manier gemaakt
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 45 min
Gang Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 150 gram basterdsuiker lichtbruin
  • 175 gram roomboter zacht
  • mespunt zout

Materiaal

reflectoroven
houtvuur

Instructies

  • Maak een deeg van de boter, het zout en de suiker. Plaats dit in een vorm en bestrijk met ei.
  • Maak een patroon door met een mes of vork over het deeg te strijken.
  • Plaats de vorm in de reflector oven.
  • Plaats het geheel naast een flink vuur en bak de boterkoek is circa 45 minuten.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 50g | Proteïne: 5g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 90mg | Natrium: 226mg | Kalium: 86mg | Vezels: 1g | Suiker: 24g | Vitamine A: 768IU | Calcium: 37mg | IJzer: 2mg
No Comments

Leave a Reply