fbpx
Top
 
 / Recepten  / BBQ-Zalm met Verse Basilicum
14 sep

BBQ-Zalm met Verse Basilicum

Verse zalm van de BBQ is altijd lekker, helemaal met dit super eenvoudige recept. Ik kan het je echt aanraden, zeker als je verse zalm gebruikt. Moet het goedkoop, dan kan diepvries zalm ook wel, maar liever half portie vers, dan een heel portie diepvries.

Mocht je nou met je hele of halve zijde zalm de primitieve kant op, bekijk dan dit recept.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :8 personen

BBQ-Zalm met Verse Basilicum

  
4.8 van 5 stemmen
Lekker, makkelijk en zalm!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min
Totaal 25 min
Onderwarmte :Een bedje gloeiende kolen
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 kilo zalm halve of hele zijde "op de huid"
  • 2 eetlepels basilicum vers
  • 2 sjalotjes Kleine ui kan eventueel ook
  • olijfolie half kopje
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 citroen sap
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • peper

Materiaal

Instructies

  • Hak de basilicum en het sjalotje fijn.
  • Meng alle ingredienten in een kommetje en smeer de zalm hier mee in.
  • Bak deze in circa 10 minuten gaar op de BBQ, in de Dutch Oven of in een indirect verhitte BBQ (met deksel).
  • Nu de zalm op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 186kcal | Koolhydraten: 2g | Proteïne: 25g | Vet: 8g | Natrium: 56mg | Kalium: 652mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 8mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply