Top
 

Batata vada

 / Recepten  / Batata vada
13 apr

Batata vada

India staat bekend om zijn fantastische vegetarische recepten. In Delhi wordt deze snack op straat verkocht en het is echt lekker streetfood. Behalve lekker is het ook simpel om te maken. Batata vada zijn aardappelballetjes in een deeglaagje. Zeg maar een soort aardappelkroketten maar dan anders. De aardappels worden gekruid en er worden doperwten aan toegevoegd. In plaats van paneermeel gaat er (net als bij tempura) een beslag om het balletje heen.

Nodig:

  • 6 flinke aardappels
  • 8 tenen knoflook
  • Verse korianderblaadjes
  • Zout naar smaak
  • ½ tl kurkuma
  • 2 groene pepers
  • ½ tl mosterdzaad
  • 5-6 curry blaadjes (optie)
  • Asafoetida (mespuntje)
  • 1 EL citroensap
  • 1 1/4 cup bloem
  • Natriumbicarbonaat
  • ½ tl chilipoeder

Bereiding

De aardappelballetjes

  • Kook de geschilde aardappels en stamp ze grof.
  • Vijzel de knoflook met de korianderblaadjes, ¼ tl kurkuma en de gehakt groene pepers en zout naar smaak. Meng dit door de aardappels.
  • Bak de mosterdzaadjes in 2 el olie tot ze sissen en voeg de asafoedita en curryblaadjes toe. Roer dit door de aardappels en voeg wat citroensap toe en maak hier mooie balletjes van.

Beslag

  • Doe het meel in een schaal, voeg natriumbicarbonaat, zout chilipoeder en ¼ tl kurkuma toe, meng met 1 el hete olie en water tot je een vloeibaar beslag krijgt (pannenkoeken).
  • Laat het beslag een kwartier rusten.

Bakken

  • Door een aardappelballetje in het beslag en frituur dit in hete olie.

Heerlijk zo uit de hand, lekker met een dip van  raita of chutney.

No Comments

Leave a Reply