fbpx
Top
 
 / Recepten  / Bananen- en chocoladecake
14 mrt

Bananen- en chocoladecake

Deze bananen- en chocoladecake is wat minder zoet dan een normale cake. Je zou het ook een brood met chocolade en banaan kunnen noemen.

Choco Banana bread of choco bananenbrood? Laten we het niet over de naam hebben.

Laten we het eens over de vorm hebben. Hij kan gebakken worden in de Dutch Oven, of de tulbandvorm van Petromax of … ach ook de vorm maakt niet ze heel veel uit.

Het gaat natuurlijk om de inhoud. Deze bananen en chocoladecake is werkelijk heel erg lekker. Ga je buiten lekker aan het bakken, of stiekem binnen in je gas oven, leef je uit en geniet van deze heerlijke bananen-chocolade-cake.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Bananen- en chocoladecake

  
5 van 3 stemmen
Een wat minder zoete cake, maar desalniettemin lekker.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Bovenwarmte :Eén gesloten ring briketten op de buitenrand van de deksel.
Onderwarmte :1/5 deel van de bovenwarmte.
Gang Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 115 gram roomboter
  • 2 rijpe bananen
  • 85 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram pure chocolade

Materiaal

Tulband vorm
Petromax Gietijzeren Tulband

Instructies

  • Verwarm je bakvorm of oven voor.
  • Pel en prak de bananen.
  • Klop de banaan met de boter, eieren en de suiker.
  • Meng het bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en de cacao en roer dit door het bananenmengsel.
  • Voeg wat melk toe zodat er een mooi soepel beslag ontstaat.
  • Hak de chocolade in fijne stukjes en meng deze als laatste door het beslag.
  • Bak het geheel op circa 180 graden Celsius in een uurtje gaar.
  • Nu de cake opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
  • Laat het cake 10 minuten in de vorm af koelen.
  • Plaats de cake daarna op een rooster om verder af te koelen.
  • Eet de cake heerlijk met een lik roomboter of gewoon zo uit het vuistje!
  • Tip; vervang de chocolade eens met Rolo’s in vier stukken gesneden!

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 31g | Proteïne: 4g | Vet: 12g | Natrium: 94mg | Kalium: 99mg | Vezels: 1g | Suiker: 15g | Vitamine C: 2mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply