Top
 

Banaan en chocolade cake

 / Recepten  / Banaan en chocolade cake
14 mrt

Banaan en chocolade cake

Deze banaan en chocolade cake is wat minder zoet dan een normale cake. Je zou het ook een brood met chocolade en banaan kunnen noemen. Hij kan gebakken worden in de Dutch Oven, of de tulbandvorm van Petromax.  Gewoon thuis in de oven kan natuurlijk ook.

Ingrediënten:

  • 115 gram zachte roomboter
  • 2 rijpe bananen
  • 85 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el melk
  • 100 gram pure chocolade

Bereiding:

  • Verwarm je bakvorm of oven voor.
  • Pel en prak de bananen.
  • Klop de banaan met de boter, eieren en de suiker.
  • Meng het bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en de cacao en roer dit door het bananen mengsel.
  • Voeg wat melk toe zodat er een mooi soepel beslag ontstaat.
  • Hak de chocolade in fijne stukjes en meng deze als laatste door het beslag.
  • Bak het geheel op circa 180 graden Celsius in een uurtje gaar.
  • Laat het cake 10 minuten in de vorm af koelen.
  • Plaats de cake daarna op een rooster om verder af te koelen.

Heerlijk met een lik roomboter of… gewoon zo uit het vuistje!

TIP: vervang de chocola eens met Rolo’s in vier stukken gesneden!

 

No Comments

Leave a Reply