Top
 

Appel Cobblers

 / Recepten  / Appel Cobblers
28 jun

Appel Cobblers

Dit type Appel-Cobbler is eenvoudig te maken, en erg lekker. Uiteraard kun je ook allerlei andere fruit en vruchten soorten gebruiken voor een lekkere cobler. Meestal is een cobler opgtebouwd uit meerdere lagen fruit-deeg-fruit-deeg-fruit-deeg. Deze variant niet. Hierdoor is hij snel klaar en erg geschikt voor wat kleinere groepen.

Nodig

  • 2 stevige grote appels
  • Wat bruine suiker en kaneel

Deeg:

  • 250 ml Bloem
  • 2TL bakpoeder
  • 1 Snuf zout
  • 110 gr roomboter
  • 125 ml karnemelk

Bereiding:

  • Maak van bovenstaande ingrediënten een stevig beslag / deeg, kneed eerst te boter met het zout en het zelfrijzend bakmeel tot een kruimeldeeg, voeg vervolgens de karnemelk toe.
  • Kneed niet te lang en vorm pingpongballen van het deeg.
  • Snij de appel aan dikke ringen en bestrooi ze met suiker en kaneel
  • Plaats appelringen op de bodem van een warme – ingevette – Dutch Oven
  • Houdt wat afstand tussen de ringen want het deeg rijst nog wat
  • Leg op elke ring een pingpongbal deeg
  • Bak de cobblers in een goed hete oven in circa 15 minuten gaar
  • Eventueel kan een flinke hand vol suiker aan het deeg toegevoegd worden.

Variatie

  • Rabarber, maak een rabarber en leg de deegballen met een kleine afstand er tussen op de rabarber
  • Annanas
  • ……. (elke fruitsoort kan)
No Comments

Leave a Reply