Top
 

Aardappelen met knoflook uit de Dutch Oven

 / Recepten  / Aardappelen met knoflook uit de Dutch Oven
21 mrt

Aardappelen met knoflook uit de Dutch Oven


Er zijn veel manieren om aardappels klaar te maken. Dit recept is zeer snel, zeer makkelijk te maken. Belangrijker nog, het is zeer smakelijk.

Het is weer eenw wat anders dan de bekende gepofte aardappel bij de BBQ.

Het kuidenmengsel is eenvoudig aan te passen dus gebruik je eigen fantasie. Denk aan (verse) rozemarijn, thijm, bieslook, basilicum, dragon ….

Benodigdheden:

  • 1 grote aarappel pp
  • 1 teentje knoflook per 4 personen
  • 2 a 3 flinke scheuten olie per 4 personen
  • 1 flinke theelepel chili poeder
  • Optie (verse) rozemarijn

Bereiding

  • Meng de olie met de geperste knoflook en de kruiden
  • snij de aardappels van boven af in dunne plakjes tot net boven de bodem. (de aardappel blijft een geheel maar komt als een “waaier” open te staan)
  • Besmeer de ingesneden aardappels goed met olie en herhaal dit eventueel een keer tijdens het bakken
  • Zodra de aardappels op staan is het een goed moment de gebruikte spullen af te wassen en op te ruimen.
  • Bak de aarappels in 45 minuten in een flink hete Dutch Oven
  • Bestrooi voor het serveren met zout (en eventueel peper) uit de molen
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.