Top
 

Aardappelpannekoekjes 10 personen

 / Recepten  / Aardappelpannekoekjes 10 personen
2 mrt

Aardappelpannekoekjes 10 personen

LatkesAardappelpannekoekjes worden in de joodse traditie Latkes genoemd. Het van oorsprong joodse gerecht is met name populair is het voormalig oostblok. Als je ze eenmaal geproefd hebt dan snap je niet waarom ze hier niet populair zijn. Ze zijn namelijk echt heerlijk.

Ook hier kennen we iets dat er erg op lijkt, namelijk rosti-rondjes van Aviko. Meer info over Latkes vind je op wikipedia.

Benodigdheden:

  • ongeveer 2 liter Zonnebloemolie (eventueel slaolie, pindaolie of olijfolie)
  • 20 grote aardappels
  • 5 flinke uien (optie)
  • 6 eieren
  • peper
  • zout
  • verse majoraan (ook wel marjolein genoemd) alternatief verse thijm.  (optie)
  • verse peterselie (optie)
  • 10 eetlepels bloem
  • Saus, zure room of mayonaise gemengd met fijngehakte knoflook  (optie)

Bereiding:

Rasp de aardappel, snij de ui aan ringen. Giet overtollig vocht af. Meng het ei met de bloem en de kruiden. LAls het eiermengsel goed gemengd is de aarappel en ui er door scheppen.

Schep met twee eetlepels het aardappel ei mengsel in heeft vet en frituur hier heerlijke aardappelpannekoekjes koekjes van.

Serveren met Zure room, of mayonaise al dan niet met fijngehakte knoflook er door.

Stookadvies:

Frituren op vuur is veel gevaarlijker dan andere vormen van koken op vuur. Om het verantwoord te doen dien je god op de hoogte te zijn van de risico’s en passende veiligheidsmaatregelen genomen te hebben.

Bij twijfel doe het dan niet!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.