fbpx
Top
 
 / Recepten  / Aardappels met verse kruiden uit de Dutch Oven
28 jun

Aardappels met verse kruiden uit de Dutch Oven

Dat duurzaam lekker is bewijst dit recept van Aardappels met verse kruiden uit de Dutch Oven. Je hoeft de aardappels niet te schillen en verspeelt geen voedsel. Pure winst. Maar niet alleen qua verspilling. Het scheelt je ook nog eens een hoop tijd en alle vitaminen en smaak blijft optimaal behouden.

Je kunt het thuis in je oven bereiden maar het lekkerst is het uit de Dutch Oven. In je eigen oven ontsnapt er namelijk meer vocht dan in de Dutch Oven.

Het recept is erg geschikt voor grote groepen.  Ben je met een wat kleinere groep bent, dan zijn Hasselback aardappels ook een leuke manier om je aardappels in een Dutch Oven klaar te maken.

Er zijn een paar dingen van belang. Snij de aardappels in grove stukken! Maak je ze te klein dan vallen ze uit elkaar. Verder is het van belang met een plamuurmes of een platenmes de bodem goed vrij te houden door aangebakken korstjes elke 10 minuten los te steken.

 

Aardappels met verse kruiden uit de Dutch Oven

  
5 van 5 stemmen
Heerlijke gebakken aardappels met verse kruiden.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 45 min
Bovenwarmte :Eén gesloten ring aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 2,5 kg aardappels vastkokend
  • bosje verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn, salie)
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Materiaal

Instructies

  • Snij de aardappelen in de lengte door, snij ze vervolgens in duim-dikke stukken en gooi ze direct in de Dutch Oven. Je hoeft de aardappels niet te schillen tenzij ze echt heel slecht of vies zijn.
  • Kies welke kruiden je gaat gebruiken. Pluk de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn.
  • Gooi de kruiden over de aardappels.
  • Snij de knoflook fijn en voeg deze ook toe bij de aardappels.
  • Giet wat olijfolie over de aardappels. Er zit genoeg olijfolie bij wanneer alle aardappels glimmen nadat je het hebt gemengd.
  • Voeg wat peper en zout toe en meng alles nog een keer.
  • Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar.
  • Steek na elke 10 minuten de aardappels, die als het heet genoeg is, iets vastbakken aan de bodem voorzichtig een keer om. Ga vooral niet roeren, maar houdt het bij steken en scheppen, anders krijgen we aardappelpuree! Als de aardappels niet vastbakken, dan is de Dutch Oven dus niet heet genoeg en moet je wat meer hitte toevoegen.
  • Was zodra de aardappels op staan de gebruikte materialen af en ruim deze op waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1454kcal | Koolhydraten: 312g | Proteïne: 64g | Vet: 3g | Natrium: 251mg | Kalium: 10325mg | Vezels: 63g | Suiker: 1g | Vitamine C: 286mg | IJzer: 81mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept