Top
 

Aardappel met verse kruiden uit de Dutch Oven

 / Recepten  / Aardappel met verse kruiden uit de Dutch Oven
28 jun

Aardappel met verse kruiden uit de Dutch Oven

IMG_4765

Snel lekkere aardappels maken ……. Het kan thuis in je eigen oven maar in de Dutch Oven is dit recept echt overheerlijk. In je eigen oven ontsnapt er meer vocht dan in de Dutch Oven.

Nodig

  • Vastkokende aardappelen
  • Verse rozemarijn of basilicum of salie of tijm of ……
  • Verse knoflook
  • paar flinke scheuten olijfolie
  • Peper / zout

Bereiding

  • Aan gereedschap heb je alleen messen, snijplanken en een Dutch Oven nodig. De Dutch Oven gebruik je als schaal.
  • Snij de aardappelen in de lengte door en vervolgens in duim-dikke stukken en gooi ze in de Dutch Oven.
    (Schillen liever niet tenzij de aardappels echt heel slecht of vies zijn.)
  • Kies welke kruiden je gaat gebruiken en hak deze fijn en gooi ze over de aardappels. (zonder steeltjes, dus eerst blad plukken en dan hakken)
  • Hak de knoflook fijn en gooi ook deze over de aardappels.
  • Giet olijfolie over de aardappels zodanig dat ze (na het mengen) allemaal lekker glimmen.
  • Draai er wat peper en zout uit de molen over en meng alles goed zodat de aardappels rondom in de olie zitten
  • Bak met ruim onderwarmte en een gesloten ring briketten op het deksel aan bovenwarmte in 30 a 40 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  • Was zodra de aardappels op staan de gebruikte materialen af en ruim deze op waar je ze gevonden hebt.
  • Steek na elke 10 minuten de aardappels (die als het heet genoeg) is iets vastbakken aan de bodem voorzichtig een keer om. Ga vooral niet roeren maar houdt het bij steken en scheppen anders krijgen we aardappelpuree!
  • Bakken de aardappels onder niet aan voeg dan wat meer hitte toe.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.