Top
 

Aardappel tartare

 / Recepten  / Aardappel tartare
9 jun

Aardappel tartare

aardappel 5 aardappel-ei 3Zodra de nieuwe aardappeloogst er is serveer ik deze salade. Hij kan ook wel met wat ouder aardappeltjes maar …… met een lekker vers kriel aardappeltje is deze simpele salade op zijn aller best!

Nodig (voor 20 personen)

  • 2 kg krieltjes (of een aander mooi klein aardappeltjes
  • 3 EL fijn gesneden kappertjes
  • 3 EL fijn gesneden kleine augurkjes
  • 3 handjes verse dille
  • 3 handjes verse platte peterselie
  • 2 handjes verse bieslook
  • 10 eieren bijna hard gekookt in partjes

Nodig voor de dressing

  • Zout en peper van de molen
  • 2 EL ciderazijn
  • 3 TL mosterd
  • 6 EL koolzaad, mais of zonnebloem olie

Bereiding

  • Aardappels schillen mag maar hoeft niet als ze mooi in hun vel zitten
  • Halveer de krieltjes (grotere aardappels in partjes) en kook de aardappels tot ze gaar zijn.
  • Kook de eieren 5 minuten mee bij de aardappels
  • Bereid ondertussen de vinaigrette door de olie, mosterd, ciderazijn te mengen en peper en zout naar smaak toe te voegen
  • Giet de gare aardappeltjes af en doe ze over in een grote schaal, giet direct de vinaigrette er over (dus als de aardappels nog koken heet zijn) en hussel alles goed door elkaar
  • Laat alles afkoelen en hussel als alles afgekoeld is de verse kruiden, augurk en kappertjes door de aardappels. Breng het geheel nogmaals op smaak met wat peper en zout
  • Pel de eieren en snij deze in partjes, deze voeg je (afgekoeld) als laatste toe aan de salade
No Comments

Leave a Reply