fbpx
Top
 
 / Activiteiten  / 8 jaar kampvuurkok
8 jaar kampvuurkok
11 mrt

8 jaar kampvuurkok

8 jaar kampvuurkok begon met een paar simpele vakantie kiekjes. Boven het vuur hing een lekkere stoofschotel te pruttelen. Op de geïmproviseerde BBQ  werden een paar bierkippen bereid en in de Dutch Oven werd een appelcrumble gemaakt. Mensen die mij kennen weten niet beter. Arriën is gek van koken en doet dat het liefst op een vuurtje. Op vakantie ging er nooit gas mee, ook geen benzine branders. Een vuurtje geeft gezelligheid, warmte en … je raakt er nooit op uitgekeken.

Wat eten we

De kip is klaar

Scouting kampen, kamp met de jeugd van de kerk, ik stond steevast naast het vuur en het was altijd een gezellige en smakelijke bedoeling. Bij slecht weer een grote tent van een paar bouwzeilen, kortom weer of geen weer, je kunt altijd buiten koken want ….. bij een vuurtje is het altijd warm en gezellig. Zelf zag ik niet hoe mooi en bijzonder dit was. Ook de mensen uit mijn directe omgeving zagen het niet. Ze wisten niet beter.  Arriën staat lekker bij zijn vuurtje en zorgt voor het eten.

Dit alles veranderde toen Stefan mijn foto’s zag. Hij was bezig met de organisatie van een groot jeugdweekend voor Nehemia, een grote gemeente een paar dorpen verderop. Hij vroeg mij of ik daar een kookworkshop kon verzorgen. Ik was niet gelijk enthousiast, lekker koken prima maar een workshop …. dat geeft alleen maar gezeur, mensen willen dan recepten hebben, lastig lastig lastig en allemaal gezeur.

Mensen die mij een beetje kennen weten het Arriën houdt niet van gezeur. Al wikkend en wegend kwam de oplossing. Ik werkte de ochtenden bij ProServe een Internet Service Provider. Op 23 januari 2011 heb ik kampvuurkok.nl geregistreerd. Webruimte had ik daar gratis ter beschikking.

Ook toen was ik al nachtdienst bij Yulius. Daar heb ik een ideaal werkritme, één week werken, één week vrij. In de vrije weken heb ik de website gemaakt en de recepten online gezet. Kortom ik kon de workshop gaan geven zonder allerlei gezeur.

Honger

11 maart 2011, op de 11e verjaardag van mijn dochter (en mede kok) Vera vertrokken we naar mijn eerste klus als kampvuurkok. Het was een overweldigend succes. De deelnemers vonden het fantastisch en hebben genoten. Zelf vond ik het geweldig om met anderen in workshopvorm op en rond het vuur te koken.  Het had iets wonderlijks, men verwacht niet dat er zulk lekker eten van een vuurtje kan komen.

DO Bolussen

Het geheim is simpel. Zorg voor goede “vergevingsgezinde” recepten die bij iedereen goed in de smaak vallen. Zorg dat het warm en gezellig is bij het vuur en ….. mond op mond reclame doet de rest. Mijn ICT baan bij ProServe heb ik al lang opgezegd. De ene week werk ik als verpleegkundige bij Yulius in de nachtdienst en de andere week staat de kampvuurkok met heel veel plezier bij het vuur.

Comments
 • Anouk
  24/11/2019, 17:41

  Neef en ik hebben weer enorm genoten! Altijd een feest om met jou bij het vuur te hannesen.

  Dankjewel voor de tips voor lichtgewicht koken met couscous, gedroogde groenten en gorgonzola (of chorizo). Dat je deeg tijdens het wandelen op een trektocht tijdens het lopen zou kunnen laten rijzen onder de jas was ik nooit opgekomen. Briljant.

  Kleine aanvulling voor het lekkere Mexicaanse maïsbrood: de roomboter moet in het recept nog bij het deeg gevoegd.

  Tot de volgende keer!
  Liefs van Anouk en Rasmus